diensten > online marketing > Google ads

Laat je business groeien met Google Ads

Enkel adverteren naar die mensen die op zoek zijn naar wat jij aanbiedt. Klinkt goed, toch? Dit is de essentie van Google Ads.

Wij bij Red Pepper zijn zeker en vast fan om te adverteren via Google. Als erkend Google Partner willen wij jou al te graag helpen met het opstarten van je eerste campagne.

Met Google zoekadvertenties onderscheid jij jezelf van je concurrentie. Door een doordachte strategie kom jij bovenaan te staan bij de zoekresultaten wanneer iemand op zoek gaat naar de producten of diensten die jij aanbiedt.

Zo bereik je elke potentiële klant en garandeer je meer website verkeer.

Kies voor de juiste zoekwoorden

Een geslaagde Google campagne staat of valt met de gekozen zoekwoorden. Wij zorgen daarom voor een grondige zoekwoorden analyse op basis van onze strategie meeting. Wij zoeken dan de gepaste woorden en stellen deze voor aan jou! We sturen bij waar nodig en zijn dan helemaal klaar om de campagne te lanceren.

Naast de gekozen zoekwoorden zorgen we ook dat we de juiste doelgroep aanspreken. Wij testen op vlak van verschillende demografische gegevens zoals leeftijd en locatie waar we met de Google Ads de meeste omzet kunnen behalen.

Zo hebben wij voor de infraroodcabines van Health Mate een geslaagde campagne gelanceerd naar een oudere doelgroep met relevante ads. Hierbij sloten we jongere leeftijdscategorieën uit om zo irrelevante klikken te vermijden. Het resultaat? De kost per brochure download zakte met 10 euro per stuk.

 

Meer dan alleen tekst advertenties

Met Google Ads zijn er meerdere manieren om jouw doelen te bereiken dan enkel tekst advertenties. Hier zijn alvast enkele mogelijkheden.

Display advertenties

Met de Display Ads van Google kunnen we iedereen die op jouw website is geweest opvolgen met visuele advertenties. Dit doen we met een remarketing strategie. Zo blijf je top-of-mind bij de mensen die al eens in contact zijn gekomen met jouw merk. Dit helpt bij jouw merkbekendheid én bij extra verkoop.

Display advertenties beperken zich niet enkel tot een remarketing doelgroep. Wij bedenken en testen ook andere doelgroep strategieën om zo bijvoorbeeld mensen te bereiken die geïnteresseerd zijn in gelijkaardige websites of onderwerpen.

Zo hebben we ervoor gezorgd dat de babyproducten van De BabyKangoeroe zichtbaar waren op alle relevante websites die te maken hadden met mama’s en baby’s.

Shopping Ads

Heb je een webshop die je graag eens in de spotlight wilt zetten om zo meer omzet te genereren? Dan is Google Shopping een echte aanrader. Zet jouw producten extra in de kijker in de Google Shopping Feed. Zo heb je de meeste kans om potentiële klanten te overtuigen.

Wij zorgen ervoor dat al je producten in real-time worden toegevoegd en ge-update bij de Google Shopping feed! Met een doordachte Shopping campagne wordt jouw product als eerste getoond wanneer iemand er naar op zoek is!

Bij Google Ads betaal je per klik op jouw advertentie. Helaas wordt hier vaak misbruik van gemaakt, dit heet dan klikfraude. Zo kunnen bijvoorbeeld jouw concurrenten makkelijk je budget verspillen aan klikken waar je niets aan hebt.

Bij Red Pepper doen we er alles aan klikfraude tegen te gaan én te vermijden in de toekomst. Wij analyseren de klikken die gebeuren op jouw advertenties en sporen zo verdachte klikken op (uit een vreemd land, van je concurrent of via bots, …). Deze blokkeren we dan zodat ze niet meer kunnen klikken op je advertenties. Zo verlies je geen geld meer aan nutteloze klikken en maximaliseer je jouw omzet.

Wij pakken klikfraude aan want elke euro telt!

Onze aanpak voor jouw succesvolle Google ads campagne

about

De strategie

Een geslaagde Google campagne begint met een heldere strategie meeting. Samen bespreken we jouw wensen en verwachtingen, en bedenken we samen het ideale actieplan. We leggen alle opties op tafel en spreken een duidelijke strategie af. Hier mag zeker een koffietje bij!

about

Ready to launch

Nu de strategie besproken is, ligt de bal in ons kamp! Wij werken het actieplan uit en maken hier de concrete campagne met bijbehorende advertenties voor. Vervolgens sturen we jullie hiervan enkele voorbeelden en staat alles klaar om te lanceren. Spannend!

about

Optimaliseren

Alles goedgekeurd en gelanceerd? Tijd om de vruchten te plukken van onze strategie! Wij houden elke dag de campagne(s) nauw in het oog en sturen bij waar nodig. Zo spelen we kort op de bal en optimaliseren we constant voor de beste resultaten. We houden je uiteraard steeds op de hoogte waar en wanneer we aanpassingen willen maken.

about-04

Rapportage

Elke 2 weken krijgen jullie van ons een grondige rapportage over jouw campagne. Nee hoor, dit is geen onduidelijk document met cijfertjes en grafiekjes die niets zeggen. Wij leggen je exact uit wat de resultaten zijn, en wat de mogelijkheden zijn om te verbeteren. Liever een deel van de rapportage in video format? Dat kan. Is er toch iets niet helemaal duidelijk? Dan bellen we hier eens over zodat je helemaal mee bent.

Benieuwd hoe zo een Google campagne ervoor jou uitziet?

Kan je niet wachten om te adverteren op Google? Borrel je van ideeën of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen realiseren? Klik dan snel door voor een gesprek. Wij zijn alvast enthousiast om je te ontmoeten!

Samen jouw sector
domineren?